Nieuws

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwe collega: Een nieuw gezicht bij de praktijk. In deze nieuwsbrief wil ik mezelf even voorstellen zodat jullie een idee hebben wie er het erf op komt rijden. Ik ben Albert Visser en dit jaar ben ik bij Dierenartsenpraktijk Vaassen begonnen als dierenarts. Ik ben getrouwd met Janneke,  we hebben 2 dochters en in maart […] Lees verder »

Informatieavond voor paardenhouders

Een gezellige maar vooral leerzame avond over Rhinopneumonie en maagzweren bij paarden. Deze avond wordt gehouden bij Brasserie Kriebelz, Dorpsstraat 59 Terwolde.   Aanmelden is gewenst voor 18 januari bij DAP Vaassen Dit kan telefonisch 0578-574427 of per mail info@dapvaassen.nl   Lees verder »

Mededeling medicijnen bestellen donderdag 14-12-2023

Donderdag 14-12-2023 kunnen medicijnen, i.v.m. het tellen van onze voorraad, pas na 15.00 uur afgehaald worden en start de bezorger zijn route in de middag. De medicijnen die woensdag 13-12-2023 zijn besteld kunnen wel in de ochtend afgehaald worden. Onze excuses voor het ongemak.       Lees verder »

Nieuwsbrief maart 2023

Overstap naar ander Managementsysteem:   Het managementprogramma van de praktijk voor visiteverslagen, voorraadbeheer en facturatie, wordt 28 maart vervangen door een programma van een andere fabrikant. We doen ons best om u als klant hier zo min mogelijk van te laten merken, maar doordat het om ons volledige managementsysteem gaat, zijn er rond de overgang […] Lees verder »

Februari maand van het gebit!

De gehele maand februari wordt er landelijk door dierenartsenpraktijken extra aandacht besteed aan gebitsproblemen bij honden en katten. Bekende gebitsproblemen zijn o.a. tandvleesontsteking, tandplak, losse en/of ontstoken tanden of kiezen. Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de honden en katten gebitsproblemen hebben die niet altijd opvallen. Symptomen die vaak gepaard gaan met deze […] Lees verder »

nieuwsbrief december 2022

Gebruik van kelafen bij jonge kalveren: De voordelen van het gebruik ontstekingsremmers bij jonge kalveren is steeds beter bekend. Het gebruik is dan ook flink toegenomen. Het versnelt het genezingsproces aanzienlijk en zorgt ervoor dat dieren minder ongemak ervaren en dus beter melk en vastvoer op blijven nemen. Bij het gebruik van pijnstillers moet wel […] Lees verder »

Vacature

Vacature paraveterinair dec 2022 Zoek jij een baan waar de dag voorbij vliegt, met humor op z’n tijd en een aantal keer per jaar een gezellig teamuitje? Solliciteer dan bij onze super leuke praktijk! Klantvriendelijkheid vinden wij belangrijk net als een gezellige sfeer! We doen graag een stapje extra voor elk dier, eigenaar en ook […] Lees verder »

Nieuwsbrief september 2022

Droogzetters slecht leverbaar Momenteel is Zoetis bezig met een verhuizing waardoor komende periode een aantal van hun producten slecht leverbaar zijn. Eerder was Avuloxil slecht leverbaar, deze is nu weer op voorraad. Op het moment zijn Orbenin Dry cow én Orbenin Extra Dry cow slecht leverbaar, dit zal waarschijnlijk tot begin oktober het geval zijn. […] Lees verder »

Nieuwsbrief Augustus 2022

Avuloxil Avuloxil is voor langere tijd niet leverbaar. Deze uier-injector is voor velen een geliefd product. De brede werking en de prednisolon maakt het kwartier weer vlot soepel. Ter vervanging zijn er meerdere opties: Voor vlokken in de melk zonder algemene ziekte van de koe, zijn eerste keus injectoren het advies. Orbenin LC, Ubropen of […] Lees verder »

Vliegenbestrijding

Vliegenbestrijding: Met het aanbreken van het warmere weer komen ook de vliegen weer tevoorschijn. Vliegen kunnen naast overlast ook ziektes tussen dieren overbrengen. De bekendste ziektes die overgebracht worden via vliegen zijn wrang en houw. Wrang: Wrang is een uierontsteking veroorzaakt door Trueperella Pyogenes, deze bacterie wordt in de weide via vliegen overgebracht van speen […] Lees verder »

Nieuwsbrief maart 2022

Vermelden medicijnen VKI formulier:  Zoals waarschijnlijk bekend, dient er bij runderen die naar de slachterij gaan een Voedselketeninformatie (VKI) formulier ingevuld te worden. Hierop moet een aantal zaken rondom medicijngebruik ingevuld worden. Allereerst moeten medicijnen vermeld worden waarvan de wachttermijn voor vlees, in de 7 dagen voordat het dier geslacht wordt, verstreken is. Let er […] Lees verder »

Koeien

Ontwormen van schapen

Ontwormen van schapen:   Het moment van ontwormen van schapen en lammeren blijkt vaak een discussiepunt. Vanwege het ontwikkelen van resistentie van maagdarmwormen tegen ontwormingsmiddelen is het belangrijk om te beseffen dat bij elke behandeling er geselecteerd wordt op resistentie. Resistentie is niet meer terug te draaien en daarom is het vertragen van de ontwikkeling […] Lees verder »

Schapen

Nieuwsbrief december 2021

De laatste nieuwsbrief van het jaar. Een jaar dat grotendeels in het teken stond van 1 ding en met maar weinig hoogtepunten. Gelukkig lijkt 2022 te beginnen met goede prijzen voor zuivel en vlees. Wij hopen komend jaar ook weer eens een paar boerenavonden te kunnen organiseren.   2021 is het laatste jaar dat het […] Lees verder »

nieuwsbrief oktober 2021

Pinkengriep: De herfst is aangebroken, dit betekent dat het jongvee weer op stal komt, de temperatuur daalt en de luchtvochtigheid stijgt. Kortom, ideale omstandigheden voor pinkengriep om toe te slaan. Pinkengriep is de belangrijkste virale component van BRD, dit is een verzamelnaam voor verschillende virussen en bacteriën die longontsteking veroorzaken. De verschijnselen zijn: Benauwde kalveren […] Lees verder »

Koeien

Nieuwsbrief april 2021

Aanvoer van vee Bij aanvoer of aankoop van vee van een locatie met een andere status moet bij aankomst bloedgetapt worden om uw status voor bijvoorbeeld BVD, IBR en Salmonella niet te verliezen. De aansturing bij de GD gebeurt door 2 verschillende systemen. Hierdoor gebeurt het, dat er al bloed onderzocht is en daarna de […] Lees verder »

Nieuwsbrief september 2020

MELKVEE: Koekompas. Voor het opstellen van het Koekompas hebben we inzicht nodig in Koedata en de KalfOK score. Deze kunnen we vinden in Veeonline. Dit lukt echter alleen indien u als veehouder een machtiging aan de gezondheidsdienst heeft gegeven dat wij deze data mogen inzien. Op gddiergezondheid.nl/kalfok vindt u het machtigingsformulier. Zou u deze machtiging […] Lees verder »

Landbouwhuisdieren

Nieuwsbrief Augustus 2019

Nieuwsbrief augustus 2019 Peniyet Peniyet is een nieuw 1e keus antibioticum. Het bevat dezelfde werkzame stof als Depocilline (penicilline) maar heeft een wachttijd voor melk die veel korter is. Het kan prima als 1e keus middel worden gebruikt bij tussenklauwontsteking  en milde longontsteking. Bij kalveren kan dit middel ingezet worden bij difterie en navelontsteking. Dosering: […] Lees verder »

Koeien

Bericht van Rob Schuurmans

Beste klanten DAP Vaassen, Voor velen onder u zal het niet als een complete verrassing komen, 01-01-2020 zal ik stoppen als praktiserend dierenarts bij dierenartsenpraktijk Vaassen. Aanhoudende lichamelijke problemen maken het werk (te) zwaar. Jammer, ik had nog graag een aantal jaren willen werken. Het geplande afscheid zal medio 2020 plaatsvinden tijdens de traditionele bbq […] Lees verder »

Koeien

Nieuwsbrief Schaap Mei 2019

Voor de komende paar maanden zijn er enkele zaken actueel. De laatste jaren zien we veel problemen eind juni en begin juli met de rode lebmaagworm (haemonchus). Deze infectie neemt zeer snel in ernst toe, waardoor sterfte of sterk vermageren de “eerste” symptomen zijn. Ons advies is dus om in deze periode extra alert te zijn, de […] Lees verder »

Schapen

Nieuwsbrief Mei 2019

Voor de komende maanden zijn er bij de runderen een aantal zaken actueel. Vliegen/knutten bestrijding: afgelopen jaren zien we een duidelijke toename van de oogziekte Houw. Aangetast dieren krijgen een witte waas op het hoornvlies, knijpen hun oog dicht en kunnen een hoornvlieszweer op het oog ontwikkelen. De bacterie die Houw veroorzaakt wordt overgebracht door knutten […] Lees verder »

Koeien

Februari, de maand van het gebit!

Wat houdt dit in? De hele maand februari kunt u van maandag t/m vrijdag tussen 13.30 – 14.30 uur langskomen voor een gratis gebitscontrole door een van onze assistentes. Maandag 18 februari om 18.45 uur, geeft dierenarts Marjolein Vonk, samen met 2 assistentes, een informatie avond over het gebit. Heeft u interesse meldt u zich […] Lees verder »

Gebitsonderzoek

Stel direct uw vraag

Maandag: 08.00 – 18.30 uur
Dinsdag: 08.00 – 18.30 uur
Woensdag: 08.00 – 18.30 uur
Donderdag: 08.00 – 18.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 18.30 uur
Zaterdag: 09.00 – 12.00 uur
Wij werken op afspraak

Dierenartsenpraktijk Vaassen

Apeldoorn, Epe, Heerde, Wapenveld, Terwolde, Nijbroek, Voorst, Klarenbeek, Loenen en Lieren