25 mrt Honden en katten

Chocoladevergiftiging.
Met de feestdagen wordt er weer lekker veel chocolade in huis gehaald. Wat veel mensen niet weten is dat chocolade giftig is voor uw huisdier. In cacao zit het stofje theobromide, waar uw huisdier niet tegen kan. Hoe puurde de chocolade hoe gevaarlijker. In witte chocolade zit het stofje niet. Witte chocolade is dan ook niet giftig, maar kan door de grote hoeveelheid vet wel braken en diarree veroorzaken.

De verschijnselen van chocolade vergifiting ziet u vaak binnen 1 tot 4 uur na inname, maar kan soms ook 6 tot 12 uur duren.

De symptomen zijn: braken, diarree (lichte vergiftiging) tot veel plassen, hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen (ernstige vergiftiging).

Het is dus verstandig direct actie te ondernemen wanneer u vermoed dat uw hond chocolade op heeft gegeten. Een bezoek aan de dierenarts is gelukkig niet altijd nodig.

Het gevaar voor uw huisdier hangt af van het soort en hoeveelheid chocolade en het gewicht van uw hond. Om te bepalen wanneer u het beste contact kunt opnemen met de praktijk hebben wij een handige calculator.

U vult het gewicht van uw huisdier in (aantal kg). En daarnaast welk soort chocolade er is opgegeten en hoeveel grammen (gm) daarvan. U ziet dan gelijk of u contact met ons moet opnemen of niet.
Bij twijfel kunt u ons natuurlijk altijd bellen.

Bij twijfel kunt u ons natuurlijk altijd bellen.