9 feb nieuwsbrief, Rundvee

Ondanks de tot nu toe milde winter in Nederland, is het weer extra belangrijk om de kalveren goed warm te houden. Daarom willen wij u erop attenderen dat wij nog steeds kalverdekjes aanbieden voor € 12,50 excl. btw. De dekjes gaan het langste mee met dicht geklikte sluitingen tijdens het wassen.

Verder wordt ons zo nu en dan gevraagd om lege medicijnflesjes e.d. in te nemen zodat ze op de juiste manier verwerkt kunnen worden. Daarom bieden we deze mogelijkheid vanaf heden aan. De kosten voor het verwerken van dit medisch afval bedragen € 5,- excl. btw per kilo.

Nieuw product Ubropen.

Helaas merken wij dat er nog te vaak 2e keuze middelen worden ingezet bij milde uierontsteking. Dit is onnodig en werkt uiteindelijk resistente bacteriën in de hand. Naast de Orbenin Lactation hebben wij daarom nu ook Ubropen. Ook Ubropen is een eerste keuze antibioticum. Deze injector kan elke dag toegediend worden in de uier met een variabele behandelduur. Hieronder vindt u de gegevens van de 1e keuze behandelingen bij mastitis.

Naam Reg nl Dosering Freq. # dagen Toedienings-wijze Wachttijd melk / vlees
Ubropen 114527 1 injector per kwartier 1 x daags 3-5 dagen In de uier 6 /  2 dagen
Orbenin Lactation 116383 1 injector per kwartier 1 x per 48 uur 5 dagen In de uier 4 / 7 dagen    
Pharmasin 118242 5 ml per 100 kg 1 x daags 3 dagen In de spier 4,5 / 28 dagen
Mamyzin 8652 1 gr per 100 kg 1 x daags 3 dagen In de spier 4 / 10 dagen

Dit blad kunt u bij uw huidige bedrijfsbehandelplan voegen.

Voor 2e keuze behandelingen bij mastitis dient men regelmatig melkmonsters in te sturen. Dit is niet verplicht bij elke behandeling maar wel bij 1 op de 3 behandelingen.

Met vriendelijke groet, Team DAP Vaassen